Hitetlen blog

Minden álomnál több a valóság

Áldott cinizmus

2016. december 12. 20:29 - Hitetlen

Tényleg jó a hívőknek, ha a szeretett hagyományaikat ennyire pofátlanul szembeköpi valaki?
Ha hívő lennék is megvetném ezt az alakot, mert így viselkedik, és az ünnepeket arra használja, hogy a saját erkölcstelen ügyeiről elterelje a figyelmet.
Sokakat zavar a szeretet ünnepe megnevezés, mert azt gondolják, hogy a szeretetre nem lehet kötelezni senkit, és hogy lehet egy évben egyszer elvárni, hogy valaki mindenkit szeressen. Egy értelmes hívő viszont jóindulatú, és szeretetteljes lehet, de nem hülye. Az ehhez hasonló – különben felháborító és erkölcstelen viselkedés – viszont azért tud megmaradni a mindannyiunk közös terében, mert a magyar társadalomban túlságosan kevés a szolidaritás és a nyitott párbeszéd a többi polgárral. Mindenki visszahúzódik a saját négy fala közé, és csak mechanikusan boldog ünnepeket kíván (bár nem annyira cinikusan mint a videóban), de valójában nincs köze sem a többi embertársához, sem a többi polgártársához. Azok akik az átlagnál talán valamivel érzékenyebbek erre vallási közösségekbe járnak és csóválják a fejüket az ehhez hasonló keresztényietlen megnyilvánulásokon.
Szekuláris, vallásmentes közösségek meg nem alakulnak, mert az viszont gyanús. Ha pedig a politikához is van esetleg köze, akkor egyenesen veszélyesnek tartják. A nemzeti kormány a magyar nemzet legrosszabb hajlamait erősítette fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hitetlen.blog.hu/api/trackback/id/tr1612043653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása