Hitetlen blog

Minden álomnál több a valóság

Pápai rezgések

2015. június 09. 20:26 - Hitetlen

papa.jpg

Kép forrása

A PR pápa ezúttal vicces próbál lenni.

„Ferenc pápa arra kérte azokat a riportereket akik nem imádkoznak, hogy legalább küldjenek neki jó rezgéseket.

A pápa mindig megkéri az embereket, hogy imádkozzanak érte, de ezúttal, amikor elhagyta az argentin elnök Cristina Fernandez-el való találkozót vasárnap, egy újabb csavart tett a kérésbe.
A riporterekhez fordult és spanyolul azt mondta, hogy „Imádkozzatok értem, és ha egyesek közületek nem imádkoznak mert nem hívők, akkor ti küldjetek nekem jó rezgéseket”.

Bennem, így hirtelen, ez alapján a rövid hír alapján, a következő kérdések merültek fel:

- Miért kell a pápáért imádkozni?

- Miért kér meg erre mindenkit? És ez miért lenne jó? Vagy olyan Ferenc pápás cukiság? Ha nekem az lenne a mániám hogy mindenkitől kölcsönkérek egy ezrest akkor én is cuki lennék? Mi a különbség a kettő közt? Ja hogy az ezressel talán el lehetne érni látható dolgokat is?

- Miért gondolja azt a pápa, hogy ha valaki nem hívő akkor legalább egy ilyen babonás marhaságban hisz?

- Mindenkinek kell legalább ebben hinnie?

- A jó rezgések küldése most már egyenlő az imával?

- Ha igen és ha léteznek jó rezgések akkor rossz rezgések is léteznek?

- Mi van ha valaki inkább rossz rezgéseket küldene egy olyan szervezet vezetője felé akik szisztematikusan gyerekek bántalmazását tusolják el?

 

Ha nagyon igyekszem, akkor tudok katolikus fejjel gondolkodni (talán). Tehát azért kell imádkozni a pápáért mert ő olyan pozícióban van, ahol még jobban próbára van téve Isten által, hiszen nem elég, hogy ő alapvetően csak egy bűnös, hanem még ilyen óriási felelőssége is van. Ezért babonás módon a hívőknek az imádságukkal kell feltölteniük a pápa szentség aksiját vagy nem tudom mijét, hogy jobb vallási vezető legyen.


Jól mondom?

 

A jó rezgésekről nekem rögtön az a bizonyos Bob Marley dal ugrik be. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hitetlen.blog.hu/api/trackback/id/tr617530168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása